Na een intensieve repetitietijd, de maanden na de vakantie, was het dan zondagmiddag 16 december
zover. De Leudalzangers gaven een kerstconcert.


In de H Nicolaas kerk te Heythuysen werd een sprankelend en hoogstaand concert gegeven. Dirigent Jan Mertens leidde het koor in een mooie en sfeervolle kerk. Jan Mertens had een concert samengesteld met liederen uit vele Europese landen. Maar ook liederen uit de klassieke hoek werden ten gehore gebracht. Sopraan Veerle Henkens gaf met haar prachtige stem nog meer cachet aan het concert.

Op het grote orgel werd het koor begeleid door Jean-Pierre Steijvers. De trompettisten Erwin Servaes en Jens Graethofs maakten het plaatje compleet. Jacqueline Coolen vertelde tussen de liederen door over de geschiedenis van vele kerstliederen. De complimenten na afloop waren talrijk. Het publiek, ruim 400 personen, had genoten.

Het concert was gratis toegankelijk, maar bij het verlaten van de kerk kon een ieder zijn of haar waardering nogmaals laten blijken door een donatie te geven ten behoeve van DiaNico, een vrijwilligers organisatie van het kerken cluster Tabor. Zij zetten zich in voor mensen die het af en toe even extra nodig hebben. De opbrengst van deze vrijwillige bijdragen bedroeg maar liefst € 951,10. Dit bedrag werd, middels een symbolische cheque, tijdens de laatste repetitie van het koor in 2018, op 18-12-2018 aan de leden van DiaNico overhandigd.

Door beheerder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.