foto kijken
  home     dirigent     koorleden     bestuur     commissies     lid worden  
  nieuws     agenda     repertoire     foto's en media     historie  
  picturama     kofferbakmarkten     sponsoren     links  

 Carmina Burana 

Benefietconcerten Carmina Burana: 8.010 voor Rett

Carmina Burana In het weekend van 7 en 8 november 2015 vonden onze benefietconcerten Carmina Burana plaats. De twee uitvoeringen in de Roermondse Oranjerie waren uitverkocht, met een bijzonder mooi resultaat voor ons goede doel! Zangeres Maaike Widdershoven mocht namens ons een cheque voor een bedrag van 8.010 overhandigen aan Anja Versteeg-Peters uit Heythuysen, bestuurslid van de Nederlandse Rett Syndroom Vereniging en zelf moeder van een Rett-meisje. Maaike Widdershoven is een van de ambassadeurs van de Nederlandse Rett Syndroom Vereniging en zij zong mee als soliste in twee grandioze concerten in De Oranjerie in Roermond. De concerten waren een initiatief van De Leudalzangers in een geweldige samenwerking met Harmonie L'Union, Zanggroep Kazoo, Gemengd koor Melodia en Gemengd koor Con Amore, allen uit de gemeente Leudal. De ruim 240 muzikanten en koorleden traden op zaterdag 7 en zondag 8 november op tijdens twee uitverkochte voorstellingen in de Roermondse Oranjerie. En het resultaat voor de Nederlandse Rett Syndroom Vereniging was even overweldigend als de concerten zelf.

Indrukwekkende opvoering van Carmina Burana

In het eerste deel van het programma bracht dirigent Erik Somers met zijn harmonie L'Union uit Heythuysen werken van Puccini en Verdi. Pascal Pittie (tenor) en Martine Reyners (sopraan) zorgden samen met de koren voor de vocale invulling van o.a. Libiamo ne' lieti calici uit La Traviata. Maaike Widdershoven sloot het eerste deel af met nummers uit de Sound of Music en de Phantom of the Opera. Na de pauze voegde bariton Koen van Agtmael zich bij het gezelschap om gezamenlijk een indrukwekkende opvoering van de Carmina Burana van Carl Orff op te voeren. Aan de piano zaten Irina Venckus en Patrick Aendekerk en de muzikale leiding was in handen van dirigent Jan Mertens. Het publiek beloonde het vocale en muzikale spektakel met een minuten durende staande ovatie. Presentatrice Jacqueline Coolen bedankte aan het slot van de voorstelling de organisatoren van De Leudalzangers voor dit fantastische initiatief.

Opbrengsten voor het goede doel: Rett

De opbrengsten gaan naar de Nederlandse RETT Syndroom vereniging. Het Rett Syndroom is een zeer zeldzame ontwikkelingsstoornis van het zenuwstelsel. Deze complexe genetische afwijking komt vrijwel alleen voor bij meisjes. Meer info over Rett vindt u op de site van de Nederlandse Rett Syndroom vereniging: www.rett.nl.

"The making of Carmina Burana" op 3ML

De voorbereidingen zijn in volle gang en 3ML heeft opnames gemaakt van de eerste gezamenlijke repetitie. Daarbij zijn ook de achtergronden toegelicht van het concert.
Bekijk de video op www.3ml.nl/gemist.php?id=4589

© De Leudalzangers  |  contact  |  disclaimer