foto kijken
  home     dirigent     koorleden     bestuur     commissies     lid worden  
  nieuws     agenda     repertoire     foto's en media     historie  
  picturama     kofferbakmarkten     sponsoren     links  

 nieuws 

Actualiteit van de Leudalzangers

Is er nieuws van De Leudalzangers? Dan leest u het hier als eerste!

7 oktober 2017: Lustrumconcert 'Flash Back'

Lustrumconcert 2017 De Leudalzangers uit Heythuysen bestaan 35 jaar. Dit heuglijke feit wordt gevierd met het groots lustrumconcert 'Flash Back' op zaterdag 7 oktober om 20.00 uur in De Bombardon. De toegang is gratis.

Onder leiding van dirigent Jan Mertens vindt dit concert plaats met Patrick Aendekerk aan de piano. Het geheel wordt gepresenteerd door Jacqueline Coolen. Tenor Pascal Pittie en sopraan Daphne Ramakers geven het concert extra allure.
Lees verder...

21 mei 2017: Openlucht Lenteconcert

Bezoek ons Lenteconcert! Op zondag 21 mei 2017 organiseerden De Leudalzangers hun vierde openluchtconcert. U kon gratis genieten van zowel klassieke als hedendaagse koorwerken en meedeinen op de zwierige noten van liefst twee koren. De Leudalzangers, onder leiding van dirigent Jan Mertens, werden tijdens dit concert namelijk bijgestaan door mannenkoor De Zank uit Beegden onder leiding van dirigent Tim Giesbers. Als locatie voor het concert was weer gekozen voor het sfeervolle decor van het kiosk van restaurant de Busjop in Heythuysen. Het terras werd omgetoverd tot concertzaal en u kon onder het genot van een drankje genieten van deze muziekmiddag.

11 april 2017: geslaagde zangworkshop met Martin Hurkens!

Zing mee met Martin Hurkens! Liefst 23 heren zijn komen meezingen met Martin Hurkens tijdens de speciale zangworkshop van de Leudalzangers. Het afgelopen jaar heeft het mannenkoor liefst zeven nieuwe leden uit de regio Leudal mogen verwelkomen en er is nog steeds ruimte voor meer zangers. Daarom nodigden de Leudalzangers mannen uit om deel te nemen aan een zangworkshop op dinsdag 11 april 2017 in de Bombardon te Heythuysen. Speciale gast bij deze workshop was Martin Hurkens, de winnaar van Holland's Got Talent 2010!

De mannen die de uitdaging aannamen en deelnamen aan deze workshop ontvingen twee gratis kaarten voor het Lustrumconcert van de Leudalzangers op 7 oktober 2017 in De Bombardon!
Klik hier naar de reportage van 3ML Journaal...
Foto's volgen spoedig...

Vastelaovesconcert "Symfonie in RoeŽd, gael en greun"

Vastelaovesconcert 2016 Op zondag 19 februari 2017 vormde de Bombardon in Heythuysen het decor voor de vierde editie van het Vastelaovesconcert. Sinds 2014 kennen de Leudalzangers een nieuwe traditie: "Symfonie in roeŽd, gael en greun". De vierde editie is nu een feit!

Het daverende succes van de afgelopen edities werd dit jaar moeiteloos voortgezet. De Leudalzangers brachten een mix van klassieke flair, Limburgese swung en onvervalste Limburgse carnavalsschlagers. Samen met het Symfonieorkest Orchestra Rosgialverde en o.a. Belgische bariton Koen van Agtmael en het duo Ronald en Carien was het weer een overtuigende knipoog naar de Night of the Proms.
Bekijk de foto's van het Vastelaovesconcert...

Picturama Toch Picturama in 2017!

De Stichting Picturama heeft in het najaar van 2016 een gesprek gehad met burgemeester en wethouders van de gemeente Leudal inzake de berichtgeving over het niet doorgaan van Picturama tijdens het paasweekeinde in 2017. Het gemeentebestuur was geschrokken van deze berichtgeving en vindt de kunstmanifestatie Picturama een vorm van cultuur die past binnen de gemeente Leudal. Zij deed een beroep op de Stichting Picturama om het evenement toch in 2017 door te laten gaan en bood daarvoor ondersteuning aan. De Stichting heeft besloten op dit verzoek in te gaan en heeft uiteindelijk een geschikte nieuwe locatie gevonden. Meer informatie over deelnemen aan en bezoeken van Picturama vindt u op de website www.picturama.nl.

Stichting Picturama
Kees Fonville, voorzitter

Zaterdag 8 oktober 2016: drie korenconcert

In een goedgevuld Cultureel Centrum de Bombardon hebben liefhebbers van mannenkoor muziek genoten! Op zaterdag 8 oktober organiseerden de Leudalzangers een gratis drie mannenkorenconcert. De toeschouwers genoten van zowel klassieke als hedendaagse koorwerken in een gevarieerd en aansprekend programma. Het concert werd gegeven door St. Caecilia uit Linne onder leiding van Piet Tobben, De Wiejerdzangers uit St Joost onder leiding van Piet Volders en De Leudalzangers uit Leudal onder leiding van dirigent Jan Mertens. Speciaal voor dit concert werden vele Leudalse vrijwilligers uitgenodigd. De Leudalzangers gaven zodoende een aubade voor de inzet van de vrijwilligers voor de lokale gemeenschap.

Zomerconcert 2016 Zondag 3 juli 2016:
'Irish Tunes & Musical Hits'

Liefhebbers van Ierse muziek en musical hits hebben genoten! De Leudalzangers uit Heythuysen blijven zoeken naar vernieuwing en verrassende concerten. Op zondag 3 juli organiseerden we ons derde gratis Midzomer Openluchtconcert in Heythuysen. In het concert werden Ierse muziek en musicals met speels gemak afgewisseld. Voor het jaarlijkse midzomerconcert van de Leudalzangers werkten we dit jaar samen met het kindermusicalkoor uit Beegden en The Nag's Head uit Nederweert en Weert.
Hoewel de weergoden niet meespeelden hebben de vele toeschouwers toch kunnen genieten van een fantastisch concert!
Bekijk de foto's van 'Irish Tunes & Musical Hits'...

Vastelaovesconcert "Symfonie in RoeŽd, gael en greun" zeer geslaagd

Vastelaovesconcert 2016 Ook de derde editie van het Vastelaovesconcert "Symfonie in roeŽd, gael en greun" op 31 januari 2016 in de Bombardon was weer een daverend succes. In de zaal en op het podium werd stevig geschunkeld. De eerste kaarten werden al gereserveerd voor de volgende uitvoering. Deze staat geagendeerd voor 19 februari 2017!

Voor de pauze werden werken uit Bizet's Carmen, "La ci darem" uit de opera Don Giovanni en "Conquest of Paradise" van Vangalis moeiteloos afgewisseld met Limburgse carnavalsschlagers. De prachtige duetten van Ronald en Carien en van bariton Koen van Agtmael met dezelfde Carien Moonen werden met veel applaus ontvangen, zoals ook het geval was met wondermooie duet "Amigos para Siempre" van Andrew Loyd Webber. Na de pauze was er een verrassend combinatie tussen de Pipers Society Castle d'Aldenghoor en het symfonie orkest met Schotse en Engelse Hymnes. Prins Niels I van De Kwakkert was uiteraard aanwezig en trakteerde zijn aanwezige familie op prinselijke onderscheidingen. Vervolgd werd met enkele Duitse en Limburgse meezingers, afgewisseld met evergreens als My way en Rocco Granata's Marina.

Jacqueline Coolen leidde op eigen wijze door het programma, dat muzikaal onder leiding van dirigent Jan Mertens stond. Symfonieorkest Orchestra Rosgialverde bracht een subliem spel als basis voor de zang van de solisten en De Leudalzangers. Dit zeer geslaagde vastelaovesconcert werd afgesloten met de Radetzkymars en een lange, staande ovatie.
Bekijk de foto's van het Vastelaovesconcert...

Jubilarissen tijdens St. Cecilia uitstapje

De jubilarissen Op zondag 29 november 2015 werd het St. Ceciliafeest gevierd met een uitstapje. Na eerst een groepsfoto te hebben gemaakt in Heythuysen ging onze reis naar Museum "de Locht" in Melderslo. Hier werd de lunch gebruikt en volgde een officieel gedeelte waarbij de drie jubilarissen werden onderscheiden met de speld van het KNZV-Limburg. Speciaal voor deze uitreiking was over gekomen de voorzitter van het KNZV-Limburg, de heer Joos Truijen. De dag werd afgesloten met een heerlijk diner in restaurant Boszicht in Maasbree.
Bekijk de foto's van de jubilarissen...

Carmina Burana: Ä 8.010 voor Rett

Carmina Burana In het weekend van 7 en 8 november 2015 vonden onze benefietconcerten Carmina Burana plaats. De twee uitvoeringen in de Roermondse Oranjerie waren uitverkocht, met een bijzonder mooi resultaat voor ons goede doel: Ä 8.010 voor de Nederlandse Rett Syndroom Vereniging. De concerten waren een nieuw initiatief van De Leudalzangers in een geweldige samenwerking met Harmonie L'Union, Zanggroep Kazoo, Gemengd koor Melodia en Gemengd koor Con Amore, allen uit de gemeente Leudal. En het resultaat voor de Nederlandse Rett Syndroom Vereniging was even overweldigend als de concerten zelf!
Lees verder...

"The making of Carmina Burana" op 3ML

3ML uitzending Tijdens de voorbereidingen van ons benefietconcert Carmina Burana (7 en 8 november 2015) heeft 3ML opnames gemaakt van de eerste gezamenlijke repetitie. Daarbij werden ook de achtergronden toegelicht van het concert waarvan de opbrengst naar de Nederlandse Rett Syndroom vereniging is gegaan. Bekijk de video op www.3ml.nl/gemist.php?id=4589

Zomerconcert: 'American Originals'

Zomerconcert 2015 Het jaarlijkse midzomerconcert van de Leudalzangers kende in 2015 het thema 'American Originals'. Tijdens een heerlijk zomerse vrijdagavond zorgden de Leudalzangers samen met het Maasbrees Mannenkoor en met de MOBb Big Band voor Swing, Jazz en Big Band hits. De beide mannenkoren werden tijdens het optreden muzikaal uitgedaagd door klarinet, saxofoon, trombone, trompet, slagwerk van de bigband. Van het optreden bij Restaurant De Busjop werd zowel zittend als dansend genoten.
Bekijk de foto's van het concert...

Symfonie in roeŽd, gael en greun op 3ML

3ML uitzending 3ML heeft opnames gemaakt van de tweede editie van ons Vasteloavesconcert "Symfonie in roeŽd, gael en greun" op zondag 8 februari 2015 in De Bombardon. De bijzondere combinaties van klassieke muziek van het symfonieorkest en de onvervalste Limburgse Vastelaovesschlagers zijn mooi in beeld gebracht en gecombineerd met interviews met presentatrice Jacqueline Coolen en onze secretaris Jack Heijnders. Bekijk de video op www.3ml.nl/gemist.php?id=4341

© De Leudalzangers  |  contact  |  disclaimer