foto kijken
  home     dirigent     koorleden     bestuur     commissies     lid worden  
  nieuws     agenda     repertoire     foto's en media     historie  
  picturama     kofferbakmarkten     sponsoren     links  

 repertoire 

Klassiek en modern

Van Mozart tot Vangelis De Leudalzangers zingen zowel klassieke als hedendaagse koorwerken en zijn uitgegroeid tot een vooraanstaand en graag gezien concertkoor. Diverse genres komen aan bod: volksmuziek, musical, operette en opera.

Het koor verzorgd jaarlijks regelmatig concerten, zoals het Carnavalsconcert, een voorjaarsconcert, Allerzielen H. Mis en het kerst- eindejaarsconcert. Het koor zoekt naar vernieuwingen van haar programma door o.a. uitdagingen als de samenwerking met ander koren of muziekgezelschappen. Zo brengt het koor in 2015 in een samenwerking met andere gezelschappen de Carmina Burana op de planken.

Van Verdi tot Vangelis

Het repertoire is zeer veelzijdig met klassieke werken van componisten zoals Giuseppe Verdi, Wolfgang Amadeus Mozart, Josef Gruber, Johann Strauss en Carl Orff. Moderne werken in het repertoire zijn van hedendaagse componisten als Leonard Bernstein, Vangelis, Karl Jenkens, Frederick Loewe en Robert Stolz.

Muziekcommissie

De leden worden betrokken bij de repertoire keuze. Hiervoor is een muziekcommissie ingesteld, waarin vertegenwoordigers van iedere stempartij zitting hebben, aangevuld met de dirigent en een bestuurslid. De muziekcommissie houdt bij haar muziekkeuze rekening met de gevoelens binnen het koor en de wijze waarop de repetities en de concerten worden ervaren.

Muziek partituren

Elk lid ontvangt een eigen muziekmap voor de repetities en een muziekmap voor gebruik tijdens de concerten. De muziekpartituren worden telkens door de bibliothecaris uitgereikt.

De muziekmappen worden mee naar huis genomen. De leden horen tijdig (per e-mail) welke werken in de muziekmap opgenomen dienen te worden. De werken die tijdelijk niet worden uitgevoerd, worden bij de bibliothecaris ingeleverd.

© De Leudalzangers  |  contact  |  disclaimer