Op zondag 26 november organiseerde Mannenkoor de Leudalzangers het

MAESTRO CONCERT  “Ja Jan”

Samen met Zangvereniging Vriendenkring Steyl en het muziekkorps St. Barbara uit Sittard-Sanderbout presenteerden De Leudalzangers een concert waarbij meer dan 100 zangers en muzikanten tegelijk acte de présence gaven . Naast gezamenlijke werken heeft iedere vereniging ook apart enige stukken ten gehore gebracht.

Het concert staond onder de bezielende leiding van Jan Mertens. Hij is inmiddels al ruim tien jaar aan diverse koren en muziekverenigingen in het Limburgse verbonden. Tijdens hun repetities is het gevleugelde woord een volmondig: “Ja Jan” indien een aanwijzing goed is begrepen.  

Hij beheerst de simultaan directie van koor en orkest als geen ander. Instrumentale en vocale solisten dragen hem op handen. Zelf speelt hij soms mee op dwarsfluit. Hij laat ons kennis maken met een veelheid van muzikale genres en is  sterk betrokken bij de vernieuwing van het repertoire. Dit concert brengt U een ware staalkaart van dat alles.

Het concert vond plaats op zondag 26 november in de grote zaal van Cultuurpodium De Bombardon in Heythuysen, aanvang 15.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.