Dirigent

Jan Mertens

Onze dirigent Jan Mertens is geboren in 1968 te Bilzen (België). Zijn liefde voor muziek, onuitputtelijke Belgische humor en prettige manier van werken zorgen voor een uitstekende sfeer en geweldige concertresultaten.

Veelzijdig musicus

Jan Mertens begon zijn muzikale studies aan de Muziekacademie van Lanaken. Hier studeerde hij achtereenvolgens notenleer, dwarsfluit, piano, harmonieleer, saxofoon, klarinet, zang en jazzarrangementen.

Hij behaalde zijn eerste prijs notenleer aan het Lemmeninstituut te Leuven. Daarna studeerde hij aan het Brussels conservatorium waar hij zijn eerste prijs dwarsfluit en kamermuziek behaalde en slaagde als uitvoerend musicus. Aan het muziekconservatorium te Maastricht behaalde hij tenslotte ook nog zijn praktijkdiploma koordirectie.

Meerdere koren

In het dagelijks leven is Jan Mertens leraar aan de muziekacademie van Lanaken waar hij dwarsfluit, piccolo en kamermuziek doceert. Hij is tevens dirigent bij Zangvereniging “Vriendenkring”uit Steyl, het Horster mannenkoor en het Muziekcorps St. Barbara uit Sanderbout (Sittard).