Repertoire

Klassiek en modern

Van Mozart tot Vangelis

De Leudalzangers zingen zowel klassieke als hedendaagse koorwerken en zijn uitgegroeid tot een vooraanstaand en graag gezien concertkoor. Diverse genres komen aan bod: volksmuziek, musical, operette en opera.

Het koor verzorgt jaarlijks terugkerende concerten, zoals het Carnavalsconcert, een Voorjaarsconcert, de H. Mis met Allerzielen en het Kerstconcert. Het koor zoekt naar vernieuwingen van haar programma door o.a. uitdagingen aan te gaan in de samenwerking  met ander koren en niet meteen voor de hand liggende muziekgezelschappen. Zo bracht het koor in 2015 in een samenwerking met andere gezelschappen de Carmina Burana in de Roermondse Oranjerie op de planken.

Van Verdi tot Vangelis

Het repertoire is zeer veelzijdig met klassieke werken van componisten zoals Giuseppe Verdi, Wolfgang Amadeus Mozart, Josef Gruber, Johann Strauss en Carl Orff. Moderne werken in het repertoire zijn van hedendaagse componisten als Leonard Bernstein, Vangelis, Karl Jenkins, Frederick Loewe en Robert Stolz.

Muziekcommissie

De leden worden betrokken bij de repertoire keuze. Hiervoor is een muziekcommissie ingesteld, waarin vertegenwoordigers van iedere stempartij zitting hebben, aangevuld met de dirigent en een bestuurslid. De muziekcommissie houdt bij haar muziekkeuze rekening met de actualiteit en inbreng vanuit het koor. Ook bespreekt men hoe de  repetities en de concerten worden ervaren en verbeterd kunnen worden.

Muziek partituren

Elk lid ontvangt een eigen muziekmap voor gebruik tijdens de repetities en een speciale muziekmap voor de concerten. De muziekpartituren worden telkens door de bibliothecaris uitgereikt.

De muziekmappen worden mee naar huis genomen. De leden horen tijdig (per e-mail) welke werken in de muziekmap opgenomen dienen te worden.